Thebrightina

Utolsó kommentek:

Gyingizik 2022.02.07. 01:34:14

@weirdo: Hadd döntsem már el én mit eszem, valamint bocs, de a gyermekeimet is ugyanerre fogom nevelni. Túlnépesedik a Föld? Ahol túlnépesednek, hagyják abba a túlnépesedést, minálunk egyelőre röhejes 1,55 a ráta. Van olyan ország ahol 6 meg 7. Akiknek benne volt a menüjében a sáska, lisztbogár, hernyó stb, nyugodtan egyék csak meg továbbra is. Nekünk Európában annyi a feladatunk, hogy csökkentsük a húsfogyasztásunkat, de nem fogok csótányt rágni, vagy lisztbogár lisztes mártást enni.

Bejegyzés: Milyen rovar kerülhet a tányérodra? - Interjú az első magyar rovaripari startup ügyvezetőjével

Kyria 2022.02.05. 16:40:53

Nem. Nem eszem rovart, sem semmilyen abból készült "terméket". Már túl öreg vagyok hozzá, hogy elfogadható legyen a gondolat is...

Bejegyzés: Milyen rovar kerülhet a tányérodra? - Interjú az első magyar rovaripari startup ügyvezetőjével

Ferenc Éri 2022.02.05. 08:22:57

@weirdo: Még egy, én egy kerti faszibuliban ettem tücsköt, kimondottan finom volt, egy karika gyulai meg hagyma között. A cimborám pókot evett, ő sem mondta, hogy rossz:)

Bejegyzés: Milyen rovar kerülhet a tányérodra? - Interjú az első magyar rovaripari startup ügyvezetőjével

weirdo 2022.02.04. 21:28:32

@Gyingizik: Pedig szerintem nincsen messze, hogy mi is ezt esszük. Azt honnan tudod, hogy nincsen gasztronómia értéke? Aki evett már rovart, azt mondja, kimondottan jó.

Bejegyzés: Milyen rovar kerülhet a tányérodra? - Interjú az első magyar rovaripari startup ügyvezetőjével

Gyingizik 2022.02.04. 09:29:46

Támogatom az ilyen célú rovar tenyésztést! De kizárólag állati takarmány felhasználás céljára. (vagy olyan országokban ahol benne van a tradíciókban.) A mi régiónkban az ember általi rovar evés kivetkőzés kultúránkból, tradícióinkból. Ahogy a cikk is írja ízetlen fehérje, gasztronómiailag tehát értéktelen.
Viszont: akár a leghétköznapibb módon is tehermentesíthetjük vele a szántóföldkete. Pl. akinek van baromfi udvara egy lisztbogár tenyészettel (ahol a lárvák hulladék anyagokkal táplálkoznak: fűrészpor, konyhai zöldség hulladék, víz) a szemes takarmány jelentős részét ki lehet váltani! Ez mindenképpen becsülendő és óriási plusz pont a rovarfehérje mellett.

Bejegyzés: Milyen rovar kerülhet a tányérodra? - Interjú az első magyar rovaripari startup ügyvezetőjével
süti beállítások módosítása